Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Κείμενο παρέμβασης της υπ. δημ. συμ. Ειρήνης Αγαπητού

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 Μετά από δύο ανοιχτές συνελεύσεις όπου αναπτύχθηκε ζωντανός διάλογος και προβληματισμός, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στις δημοτικές εκλογές στην πόλη μας, με την κάθοδό μας σε αυτές. Σκοπός της  Αριστερής Κίνησης Αγίας Βαρβάρας – αντι-ΘΕΣΕΙΣ, είναι η δημιουργία ενός τοπικού λαϊκού κινήματος που θα σταθεί εμπόδιο στα επόμενα σχέδια Κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ, που στόχο έχουν την εξαθλίωση και την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού. Δεσμευόμαστε ότι θα  πρωτοστατήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια, με συνέπεια όπως  και τα προηγούμενα χρόνια.
Ένα από τα ζητήματα που αναδείξαμε, ήταν αυτό της δημιουργίας στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στην πόλη μας και με φορείς, συλλογικότητες, σωματεία, άλλες δημοτικές κινήσεις, από Αιγάλεω και Χαϊδάρι προχωρήσαμε σε διαμαρτυρία και ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας και των γύρω περιοχών. Φυσικά οι δράσεις μας προηγήθηκαν  της φιέστας της Δημοτικής Αρχής και της προεκλογικής πασαρέλας “λοιπών συγγενών”, που όλο το προηγούμενο διάστημα για κάποιο περίεργο λόγο δεν γνώριζαν ή δεν έβγαζαν το θέμα στη δημοσιότητα.
Κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν και να υποτιμήσουν την προσπάθεια μας και παρουσίασαν τους φορείς ως “αόρατους”. Αποδείξαμε με τη δυναμική παρουσία και τη συνεχή δράση μας ότι δεν είμαστε καθόλου “αόρατοι”, αλλά μάλλον οι μοναδικοί που δεν “τσιμπήσαμε” στις δηλώσεις περί αναστολής των έργων ως τις εκλογές. Ήδη η δημοτική αρχή το παρουσιάζει σαν μια νίκη και ξεχνάει ότι βοήθησε στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, αφού δεν κινητοποιήθηκε και δεν πάλεψε ως όφειλε. Η υποβάθμιση έγκειται κυρίως στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα που από το καλοκαίρι υπολειτουργεί και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το λαό της πόλης μας και των γύρω περιοχών. Λέμε λοιπόν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! Διαφωνούμε με την ύπαρξη ή την δημιουργία στρατοπέδων ανθρώπινων ψυχών και βροντοφωνάζουμε ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου θα κλείνουν νοσοκομεία και θα ανοίγουν φυλακές.
Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κυβέρνησης για κέντρα κράτησης μεταναστών, μέχρι να βρεθεί λύση στο τι θα κάνουν, τότε γιατί σε όσα λειτουργούν μέχρι σήμερα οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες; Άνθρωποι από κατεστραμμένες χώρες, στρατιωτικά ή οικονομικά, πρόσφυγες, κυνηγημένοι, φυλακίζονται για 18 μήνες σαν ζώα. Χωρίς πόσιμο νερό, με άθλια τροφή, με μία τουαλέτα για 50 ή 100 ανθρώπους, χωρίς φάρμακα. Το έγκλημα τους; Προσπάθησαν να σωθούν και να διεκδικήσουν ξανά τις ζωές τους.
Ότι αφήνουμε να εφαρμοστεί στους μετανάστες, επεκτείνεται και σε άλλες ομάδες. Τα χαμηλά μεροκάματα πείνας, η ανασφάλιστη εργασία, ξεκίνησαν με τους μετανάστες, σήμερα ισχύουν για όλους μας.
Πρέπει να μας εξηγήσει η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ αφού υπάρχουν κονδύλια για να ανοίξουν τα στρατόπεδα, πως κλείνουν μία μία όλες οι προνοιακές δομές;
 Πρέπει να μας εξηγήσουν πως ένας χώρος που είναι ιδιοκτησία του ΙΚΑ παραχωρείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης;
Η Αριστερή Κίνηση Αγίας Βαρβάρας - αντι-ΘΕΣΕΙΣ, παλεύει για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου που μπορεί και πρέπει να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, αν εξοπλιστεί με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, μηχανήματα, υλικά κι ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά μία μονάδα υγείας. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, ούτε το ΨΝΑ, ούτε το Δρομοκαίτειο που είναι τα επόμενα στη σειρά.
Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους.
Εμείς λέμε στο λαό, η δύναμη του οι αγώνες!!

Στις 18 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
2-5-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου