Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 4-5-2014 της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ αντι-ΘΕΣΕΙΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4-5-2014

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη ανοικτή συνέλευση της αριστερής κίνησης Αγίας Βαρβάρας αντι-ΘΕΣΕΙΣ. Την εισήγηση έκανε ο Νίκος Γουρλάς υποψήφιος Δήμαρχος του εκλογικού συνδυασμού της κίνησης που μεταξύ άλλων τόνισε πως «Το νέο Μεσοπρόθεσμο που ετοιμάζονται να συνυπογράψουν η κυβέρνηση Ν∆ – ΠΑΣΟΚ και η τρόικα, διαλύει το προπέτασμα προπαγανδιστικού καπνού που έριξαν Σαµαράς – Βενιζέλος και τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης. Ευρύτερα στρώµατα αναζητούν δρόµο να απαλλαγούν από τις συνέπειες της καταστροφικής επίθεσης, ακόµα και να ανατρέψουν . Όμως αυτό το βλέπουν κατά κύριο λόγο µέσα από τις εκλογές, µέσω της ψήφου, πράγμα που δεν φτάνει για να ανακοπεί η επίθεση. Να μην παραιτηθούμε από τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η κάμψη του κινήματος, να αντισταθούμε στις λογικές της ανάθεσης, καμιά ανατροπή δεν θα έχει ισχύ χωρίς την καταλυτική σφραγίδα του κινήματος και των λαϊκών αγώνων. 


Περιγράφοντας τον χαρακτήρα της μάχης και το τι κρίνετε σε αυτές ο Νίκος Γουρλάς σημείωσε:
«Εμείς συναγωνιστές και φίλοι δεν παρεμβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές απλά για να «φύγουν» αυτοί που κυβερνούν, αλλά να αλλάξει ριζικά η κατάσταση υπέρ των εργαζομένων. Γιατί εμείς από τις θέσεις που τυχόν κατακτήσουμε στους δήμους, θα συμβάλουμε ούτως ώστε ο εργαζόμενος λαός να θέσει στην ημερησία διάταξη τα προβλήματα της φτώχειας της ανεργίας της υγείας του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Εμείς δεν λέμε απλά να φύγουν στις 26 εμείς λέμε «Να φύγουν όλοι!» Η κυβέρνηση Σαµαρά – Βενιζέλου, Η τρόικα και το ∆ΝΤ, οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, οι ύαινες που λυμαίνονται τον δηµόσιο πλούτο, οι πολυεθνικές της αρπαχτής και τα αφεντικά που πληρώνουν μισθούς πείνας ή δεν πληρώνουν καθόλου. Να φύγει και το σάπιο πολιτικό προσωπικό, που µας οδήγησε στην πτώχευση, οι πολιτικοί κολαούζοι του κεφαλαίου, τα γαλάζια, πράσινα και ροζ κουστούµια, χωρίς ανακύκλωση και αριστερό πλυντήριο. Αυτοί όλοι δεν θα φύγουν στις 26 αλλά θα φύγουν μετά από ανυποχώρητους σκληρούς αγώνες ακόμα και να έχει την κυβερνητική εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, Γιατί εάν αλλάξει απλώς η κυβέρνηση και όλα τα άλλα µείνουν στη θέση τους, τότε θα λέµε «άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο μέλη και φίλοι της κίνησης που στάθηκαν σε ζητήματα του εκλογικού του περιεχομένου της δουλειάς και των προτάξεων που πρέπει να προβάλλονται σαν άμεσοι στόχοι διεκδίκησης αλλά και καλέσματος στις δυνάμεις της αριστερής για την δημιουργία ενός μετώπου αγώνα μετά της εκλογές πάνω σε ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων. Τέλος έγιναν προτάσεις για την προβολή των προτάσεων της κίνησης για την άμεση δημοκρατία και τους θεσμούς λαϊκής αυτοοργάνωσης που πρέπει να διεκδικήσει το κίνημα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΑΒΑΡΑΣ αντι-ΘΕΣΕΙΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου