Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β

Αριστερή Κίνηση Αγίας Βαρβάρας «ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ»

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β


Δηλώνουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης πόλης μας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η δημοτική αρχή ακολουθώντας στην ουσία τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης στο θέμα της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ) εφαρμόζει το ευκαιριακό μοντέλο της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ που από τη μια οδηγεί τους εργαζόμενους σε μια νέου τύπου ομηρεία που έχει να κάνει με την μη έγκαιρη καταβολή του μισθού τους, την εργασιακή ανασφάλεια με τις συνεχώς ανανεωνόμενες συμβάσεις και την μείωση των μισθών και από την άλλη υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παροχές και την λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου οδηγώντας τις σε βέβαιη ιδιωτικοποίηση.

Η τακτική αυτή έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την αποδοχή της πολιτικής που πετσοκόβει κάθε μέρα τα δικαιώματά τους. Αυτή η πολιτική απαιτεί από τους εργαζόμενους να μένουν για μήνες απλήρωτοι και να μην διαμαρτύρονται, να συνεχίζουν επί χρόνια να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όταν η δουλειά τους καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τον ρόλο των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στήθηκαν για να περάσει η ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου, να μπουν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να παρέχουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους με απλήρωτη όμως εργασία. Να υλοποιούν προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ή «καταπολέμησης της ανεργίας». Επίσης έγιναν ο προπομπός του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, με εφαρμογή όλων των ειδών των επισφαλών εργασιακών σχέσεων.

Οι Δημότες στην πόλη μας θα πρέπει να πάρουν θέση στα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη της κρατικής χρηματοδότησης στις δομές των Δήμων. Τα κενά χρηματοδότησης δεν μπορούν να φορτώνονται ούτε στις οικογένειες που εξυπηρετούνται, ούτε στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών. Ζητάμε άμεσα να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της ομηρίας των εργαζομένων.

Καλούμε το Σωματείο εργαζόμενων του Δήμου, την Ένωση Γονέων, τους εργαζόμενους γονείς των παιδικών σταθμών, τους ηλικιωμένους-συνταξιούχους να συμπαραταχτούν με τον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την καταβολή της μισθοδοσίας τους κάθε 10 του μήνα. Την ένταξη των κοινωνικών υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου. Την απορρόφηση όλων των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης σε οργανικές θέσεις του Ο.Ε.Υ.

Αριστερή Κίνηση Αγίας Βαρβάρας «ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου