Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ (φωτογραφίες-χάρτης)


ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
η μετανάστευση και η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα

Συμπολίτες –ες

Η Συγκυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής επιδιώκει να στήσει ακόμα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, αυτή τη φορά στην πόλη μας μετατρέποντας τον χώρο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων σε «κέντρο υποδοχής».

Για την εξέλιξη αυτή υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες στην Δημοτική αρχή και στο Δήμαρχο Γ. Καπλάνη, που με την ανοχή του υλοποιούνται τα σχέδια Δένδια και της ακροδεξιάς ομάδας της ΝΔ.


Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, είναι η πιο βίαιη και συνάμα η πλέον χαρακτηριστική εκδοχή του κρατικού φασισμού. Του φασισμού που δε χρειάζεται για φορείς του τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Στην Ελλάδα της φιλοξενίας, των μεταναστών των αρχών του αιώνα, αλλά και της δεκαετίας του '60, στην Ελλάδα του 21 αιώνα υπάρχει μια κατάσταση που μοναδικό σκοπό έχει να τρομοκρατεί, να βασανίζει και να εξευτελίζει χιλιάδες ανθρώπους που μας προσβάλλει όλους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.

Το ελληνικό κράτος, καταπατώντας ευρωπαϊκές συμβάσεις αλλά και το ίδιο το Σύνταγμά του, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ανθρωπιάς, καταδικάζει για 18 μήνες χιλιάδες μετανάστες/ριες, ακόμα και παιδιά, αρρώστους, θύματα βασανιστηρίων, στην αποκρουστικότερη μορφή φυλάκισης, δίχως στοιχειώδη υγιεινή, σίτιση και περίθαλψη, χωρίς καμία επαφή με τους δικούς τους, για να αποτρέψει τη μετανάστευση προς την Ελλάδα.

Το μόνο «αδίκημα» που έχουν διαπράξει οι χιλιάδες μετανάστες που στοιβάζονται στα κέντρα κράτησης είναι ότι βρίσκονται εδώ χωρίς χαρτιά, ανεξάρτητα αν έρχονται από τη φλεγόμενη Συρία, τη σκλαβωμένη Παλαιστίνη ή αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από την εξαθλίωση.

Να τελειώνουμε με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της κράτησης χιλιάδων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας με ακόμα χειρότερες συνθήκες! Η φυλάκιση όλων αυτών των ανθρώπων δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα, αντίθετα καταστρέφει ζωές, μεγαλώνει το ρατσισμό, απομακρύνει, εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας.

Καλούμε του Μαζικούς φορείς της πόλης μας, εργατικά σωματεία, πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής, σε κοινό συντονισμό και αγώνα για να μην γίνει ένα ακόμα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.



ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ 
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης 
προσφύγων και μεταναστών 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου