Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: του συντονιστικού σωματείων φορέων και εργαζομένων στα Δυτικά

Λόγω αδυναμίας να συμμετέχει στο συντονισμό των φορέων στις 18-3 η Αριστερή Δημοτικοπολιτική Κίνηση Αγίας Βαρβάρας δηλώνει πως θα συμμετέχει στις δράσεις που αποφασίστηκαν από το συντονιστικό των σωματείων φορέων και εργαζομένων στα δυτικά.

20-3-2014
Αριστερή Δημοτικοπολιτική Κίνηση Αγίας Βαρβάρας

______________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του συντονιστικού σωματείων φορέων και εργαζομένων στα Δυτικά

Σήμερα 18/3/14 συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου  του Δήμου Αιγάλεω συνάδελφοι από σωματεία , φορείς, συλλογικότητες  και εργαζομένοι  από 11χώρους εργασίας και δράσης, που συμμετέχουν στο συντονισμό.


(σωματεία και  φορείς  κατά τη σημερινή συνεδρίαση: Β’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, Σύλλογος εργαζομένων  του Δ. Αιγάλεω, Σύλλογος Δ.Π ΤΕΙ Αθήνας, από ΨΝΑ , Αλληλεγγύη στα Δυτικά, από  Ιστό, Κίνηση Απελάστε τον ρατσισμό, Πολίτες σε δράση, Ρήγμα στα Δυτικά). 

Συνεκτιμήσαμε ως θετικά τα αποτελέσματα του συντονισμού  μέχρι στιγμής και κυρίως τη συμμετοχή εργαζομένων στη συγκέντρωση και πορεία από την πλ. Εσταυρωμένου στο Πράκτικερ, στις 11/3.Θετική εκτιμήθηκε και η διαμαρτυρία  του συντονιστικού στη διοίκηση του  Δρομοκαΐτειου,  ενάντια στην αυταρχική συμπεριφορά της  προς εργαζόμενο στο ψυχιατρείο.

Επειδή η συμμετοχή  στη σημερινή συνεδρίαση ήταν χαμηλότερη  από την προηγούμενη, αποφασίσαμε με το παρόν δελτίου τύπου  να περιγράψουμε τις προτάσεις  που διατυπώθηκαν έτσι ώστε τα ΔΣ ή  οι συνελεύσεις, οι φορείς και οι εργαζόμενοι  που συμμετέχουν ή θα προστεθούν  στον συντονισμό, να  τις συζητήσουν  και να  έρθουν προετοιμασμένοι στην επόμενη σύγκλιση του συντονιστικού.

Επίσης στο δελτίο τύπου αναφέρονται και οι ήδη αποφασισμένες  από τα συνδικαλιστικά όργανα  δράσεις. 

1. Συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 48 ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ της 24ωρης της ΟΛΜΕ και της στάσης της ΔΟΕ στις 19,20,21 Μάρτη, ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο 
    ΤΕΤΑΡΤΗ 19-3 στις 11.00 π.μ στη πλ. Κλαυθμώνος 
    ΠΕΜΠΤΗ 2Ο-3 στις 13.00 στη πλ. Κλαυθμώνος
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-3 11.00 π.μ στη πλ. Κλαυθμώνος και 13.00 στο
    ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ(ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ) για ακύρωση του σεμιναρίου των αξιολογητών και      συνέχεια το Σαββατοκύριακο.
2. Συμμετοχή σε συνελεύσεις εργαζομένων για συμπαράσταση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ
3. Παράσταση στο ΔΣ εργαζομένων ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00 π.μ για συμπαράσταση σε διωκόμενο εργαζόμενο . Θα σταλεί γράμμα του εργαζόμενου για ενημέρωση των συμμετεχόντων στο συντονιστικό, ώστε να πάρουν θέση.
4. Παρέμβαση στη παρέλαση 25 Μάρτη στο Αιγάλεω , ώστε μ’ ένα πανό και αν είναι εφικτό με πορεία που θα προηγηθεί της παρέλασης των μαθητών , με συνθήματα που να συνδέουν την επέτειο της εθν. Απελευθέρωσης με τα σημερινά δεινά της εξάρτησης από ΕΕ και ΔΝΤ.
5. Αντιφασιστική πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για το Σάββατο 5/4/14 , 11.30 με αφορμή το σχεδιασμό για τη δημιουργία δύο νέων κέντρων κράτησης μεταναστών στη περιοχή.
6. Προτάσεις για συγκεντρώσεις στην Αθήνα κατά την επικείμενη επίσκεψη Σοϊμπλερ.
7. Πρόταση για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση, των εκρηκτικών προβλημάτων των ΨΝΑ που προέρχονται από το σχεδιασμό του κλεισίματος τους, με βάση τις αποφάσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων σ’ αυτά.
8. Τέλος εκτιμήθηκε η ανάγκη να πάρει μόνιμο χαρακτήρα το συντονιστικό, ώστε να είναι προγραμματισμένη η σύγκλισή του , έτσι ώστε παρά τα έκτακτα θέματα που προκύπτουν από την ανελέητη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους , ο συντονισμός να θέτει τις δικές του προτεραιότητες στον αγώνα μας. Προτάθηκε σταθερή συνεδρίαση κάθε 15νθήμερο στη αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου και η επόμενη συνεδρίαση προτείνεται για 1η Απριλίου στις 7.00 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου