Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καλέσματα συμπαράστασης για την αυτοκτονία του εργαζομένου από το Πράκτικερ

ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

Η αυτοκτονία του Στέφανου Βαλαβάνη αμέσως μετά την απόλυσή του από το Πράκτικερ του Αιγάλεω αποτελεί μια ακόμα δολοφονία με αυτουργούς αυτούς που θησαυρίζουν σε βάρος του εργαζόμενου λαού μας που υποφέρει.


Σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., η Αλληλεγγύη στα Δυτικά διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κάτεργο του Πράκτικερ στην Ιερά Οδό.

Όλοι και όλες εκεί!

Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό της κερδοφορίας τους!


ΠΗΓΗ
Αλληλεγγύη στα Δυτικά
https://www.facebook.com/solidarityinwestathens


_________________________________________________________

Διαμαρτυρία ταξικής οργής στο κατάστημα Praktiker στο Αιγάλεω: Πέμπτη 20/2 στις 6μμ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση που κάλεσε η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών σχετικά με τη δολοφονία του απολυμένου εργαζόμενου στο Praktiker.

Κοινός τόπος όλων ήταν πως η εργατική τάξη αδυνατεί να ζήσει μέσα σε αυτό το σύστημα και από αυτή την άποψη οι αυτοκτονίες άνεργων-απολυμένων-απλήρωτων και κάθε στρώματος που καταστρέφεται δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Αποτελούν τον εφιάλτη που ονειρεύονται οι καπιταλιστές για όλη την εργαζόμενη κι άνεργη εργατική τάξη και για όλο το λαό.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση συμμετείχαν λίγες δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές. Τώρα έχουμε καθήκον να ανοίξουμε πλατιά το ζήτημα που παίρνει διαστάσεις κυριολεκτικά ή ζωής ή θανάτου.

Κάθε εργαζόμενος στο Praktiker, κάθε αγωνιστής της ζωής, κάθε σύντροφος της αριστεράς και του α/α χώρου οφείλουμε από κοινού να συζητήσουμε και να εκπονήσουμε ένα σχέδιο μάχης για να μην περάσει στα ψιλά η δολοφονία του συναδέλφου μας στο Praktiker.

Πρώτο ραντεβού μάχης και αγώνα αποφασίστηκε να δοθεί στο κατάστημα όπου εργαζόταν ο δολοφονημένος εργαζόμενος Σ.Β.: στο Αιγάλεω επί της Ιεράς Οδού. Την Πέμπτη 20 Φλεβάρη συγκεντρωνόμαστε στην Ιερά Οδό 339 απέναντι από το 9ο δημοτικό σχολείο, στις 6μμ.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και αφορά όλους.

Η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί και συμμετέχει στη διαμαρτυρία ενάντια στις καπιταλιστικές δολοφονίες!

Πέμπτη 20/2/14
Κατάστημα Praktiker, Ιερά οδός 339, Αιγάλεω-Χαιδάρι
6 το απόγευμα

πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών


ΠΗΓΗ
Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

_________________________________________________________

Praktiker Hellas: Εργοδοσία και καπιταλισμός δολοφονούν

Η αυτοκτονία του 49χρονου εργαζόμενου στα Praktiker, Σ.Β. μετά από 12 χρόνια συνεχόμενης εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έφερε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας που επιβάλλει η πολυεθνική επιχείρηση στους εργαζόμενούς της. Κάποια στοιχεία ήταν ήδη γνωστά από καταγγελίες εργαζομένων που είχαν γίνει παλιότερα, όπως το φαινόμενο που καταγράφηκε στο υποκατάστημα της Πάτρας, όπου απειλήθηκαν με απόλυση οι ταμίες που δεν κατέγραφαν τις διευθύνσεις κατοικίας των πελατών. Επίσης, γνωστή ήταν η πρακτική της εργοδοτικής τρομοκρατίας για μειώσεις μισθών κατά 2% που αποφάσισε μονομερώς η εργοδοσία και εφαρμόστηκε από τον Ιανουάριο, ακόμα και σ’ αυτούς που δεν υπέγραψαν τη συμφωνία, αν και απειλήθηκαν να την υπογράψουν με το φόβο της απόλυσης.

Με αφορμή ωστόσο την εργοδοτική δολοφονία του Σ.Β. καταγγέλθηκαν από τους συναδέλφους του και κάποιες ακόμα πρακτικές που ακολουθούν τα αφεντικά με τους σύγχρονους δούλους τους. Ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια και άλλες πολλές πολυεθνικές, όπως το Lidl, αλλά και πάμπολλες εγχώριες επιχειρήσεις, το Praktiker μπορεί να δίνει μισθούς πείνας ή να υποαπασχολεί τους εργαζόμενους ή να τους υποχρεώνει να δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες, αλλά παράλληλα δίνει γενναιόδωρα μπόνους στους εργαζόμενους. Όχι παραγωγικότητας, όχι καλύτερου υπαλλήλου, όχι συνολικής προσφοράς προς την επιχείρηση, αλλά ρουφιανιάς. Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός ρουφιάνος που θα καταγγείλει το συνάδελφό του για ό,τι θεωρεί παράπτωμα η εργοδοσία, θα αμειφθεί με δωράκι που μπορεί να φτάνει κατά περίπτωση μέχρι και 400 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του εκλιπόντα. Σαν να μη φτάνει αυτό, για την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων έχουν μισθωθεί ειδικοί υπάλληλοι «φύλαξης», οι οποίοι κατασκοπεύουν τους συναδέλφους τους με πολιτικά, ώστε να υπάρχει μόνιμα το κλίμα φόβου και έλλειψης συναδελφικής εμπιστοσύνης.

Δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το ότι η επιχείρηση Praktiker Hellas εκβιάζει τους υπαλλήλους της για μείωση μισθών παρουσιάζοντας οικονομικά προβλήματα, αλλά παράλληλα δεν λυπάται να «δώσει κάτι παραπάνω» στα τσιράκια της και ενώ τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η επιχείρηση είναι κερδοφόρα. Είναι εξάλλου τακτική της καπιταλιστικής παραγωγής να μένουν σε υψηλά επίπεδα οι μισθοί των διευθυντικών στελεχών και να πριμοδοτούνται οι χαφιέδες τους, ειδικά δε όταν με ψευδή στοιχεία η εργοδοσία επιδιώκει μειώσεις μισθών των εργαζομένων. Με λίγα λόγια, οι παραγωγικές δυνάμεις να μένουν στην ανέχεια και στους εκβιαστικούς μισθούς πείνας και οι παρασιτικές «θέσεις εργασίας» των νταβάδων της εργοδοσίας να απολαμβάνουν κάποια προνόμια.

Τρομοκρατία, φόβος, ανασφάλεια, έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους συναδέλφους, χαφιεδισμός, ατομικότητα. Έτσι θέλει ο καπιταλισμός τον εργαζόμενο και σε περίπτωση αντίστασής του ενεργοποιείται ο μηχανισμός υλικής και φυσικής του εξόντωσης.

Αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, ξεπέρασμα του φόβου και αίσθημα της δύναμης της τάξης μας, όταν αυτή οργανώνεται ενάντια στους οικονομικούς της δυνάστες. Αυτό έχουμε να αντιτάξουμε στα σχέδιά τους. Ενωμένοι και οργανωμένοι μέσα σε ένα ταξικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, με επαναστατικά συνδικάτα που δεν θα αφήνουν κανέναν μόνο και ανυπεράσπιστο απέναντι στις λυσσαλέες ορέξεις των αφεντάδων του σημερινού κόσμου.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε εργατικό σωματείο, κάθε εργατική συλλογικότητα και κάθε έναν και κάθε μία από μας που δεχόμαστε τις εξοντωτικές πιέσεις του Κεφαλαίου στις ζωές μας, σε παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα του Praktiker στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 339) και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (Μαρίνου Αντύπα, 551 34) την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μμ.


ΠΗΓΗ
Ροσινάντε

_________________________________________________________

Συγκέντρωση έξω από το Praktiker, Πέμπτη 20/2, 6.00μμ


Φεβ 18 2014

Υπάλληλος της Praktiker που εργάζεται στο γειτονικό μας πολυκατάστημα στην Ιερά οδό, αναγκάζεται σε παραίτηση και τις επόμενες ημέρες επιλέγει να τερματίσει τη ζωή του. Το γεγονός αυτό φέρνει για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια τις πρακτικές της πολυεθνικής εταιρείας: εντατικοποίηση εργασίας, πριμοδοτούμενο ρουφιάνεμα, εργασιακή ανασφάλεια, μονομερείς μειώσεις μισθών.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου και της κυριαρχίας του σε κάθε τομέα του κοινωνικού, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη των από κάτω, την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και εν τέλει τη σύγκρουση με κράτος και αφεντικά.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Praktiker, την Πέμπτη στις 6.00μμ.


ΠΗΓΗ
κατάληψη ΠΑΠΟΥΤΣΑΔΙΚΟ

_________________________________________________________

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης
20-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου