Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα για την συγκρότηση αριστερής, ριζοσπαστικής, Δημοτικοπολιτικής κίνησης

Κάλεσμα για την συγκρότηση αριστερής,
ριζοσπαστικής, Δημοτικοπολιτικής κίνησης

Συμπολίτες-σες
 Οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας έχουμε χτυπηθεί οι ίδιοι και οικογένειές μας , οι γειτονιές και η οικονομία της πόλης μας από την πολιτική της σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλει η άθλια συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ με εντολές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Οι γειτονιές μας αιμορραγούν βουτηγμένες στην εξαθλίωση της ανεργίας και της ανέχειας για να ξεπεράσουν οι οικονομικές ελίτ την κρίση  χωρίς κόστος, φορτώνοντας τα βάρη στον εργαζόμενο λαό.
Βλέπουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας να υπολειτουργούν, εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και αναλώσιμα. Απειλούνται ακόμα και με λουκέτο, τα νοσοκομεία Αγία Βαρβάρα, ΨΝΑ και Δρομοκαίτειο. Μηδενικά μέτρα για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους, ενώ μεγάλοι χώροι όπως η Βιοχρώμ, παραμένουν αναξιοποίητοι οδεύοντας προς ιδιωτικοποίηση. Η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η απαξίωση του περιβάλλοντος, η αδιαφορία για τη ζωή των πολιτών του τόπου και η αντίληψη πως μόνο ό,τι λειτουργεί ανταποδοτικά θα επιβιώσει, έχουν φέρει τους κατοίκους  της πόλης μας σε δεινή θέση.
Στην Αγία Βαρβάρα, αλλά σε ολοένα περισσότερες συνοικίες που κατοικούν εργάτες,  εργαζόμενοι, οικονομικοί μετανάστες, η κοινωνική πρόνοια, η πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, που έδινε ανάσες ζωής, στους πιο αδύναμους, άνεργους,  Ρομά, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες, διαρκώς συρρικνώνεται. Ολοένα περισσότεροι βρίσκονται στο περιθώριο και βιώνουν συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης. Οι λιγοστές έως ανύπαρκτες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ( κοινωνική υπηρεσία, βοήθεια στο σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί , δημοτικό ωδείο, Γυμναστήρια κλπ) απειλούνται με κατάργηση αφού πολλοί από αυτούς είτε υπολειτουργούν είτε το οικονομικό αντίτιμό τους  είναι απαγορευτικό για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού της πόλης μας. Μας κλέβουν μισθούς, συντάξεις, σπίτια και εισόδημα με νέους, άδικους φόρους. Αλλά και με αυξήσεις σε τέλη και λογαριασμούς
Για την παραπάνω κατάσταση «είναι γνωστός ο ένοχος και είναι γνωστή η αιτία». Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα εκάστοτε δεξιά και «αριστερά» της δεκανίκια συνεχίζει πιστά στο δρόμο της πολιτικής των μνημονίων με μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ υλοποιούν σχέδιο εξόντωσης του λαού με σκοπό να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου εξαθλιώνοντας τον. Η συγκυβέρνηση και η Τρόικα, σε αγαστή συνεργασία ουσιαστικά επιδιώκουν να καταργήσουν όσα έχει κερδίσει το λαϊκό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα τον περασμένο αιώνα, κάθε κεκτημένο και δικαίωμα των εργαζόμενων  που οι πατεράδες και παππούδες μας το πλήρωσαν με  αγώνες δεκαετιών και  αίμα.

Οι δήμοι  αντιδραστικά τοπικά κράτη
Οι δήμοι, που κάποτε φάνταζαν ως προνομιακό πεδίο παρέμβασης του κινήματος, σήμερα μετά από μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ («Σχέδιο Καλλικράτης») μετατρέπονται σε τοπικό κράτος, όπου οι αποφάσεις παίρνονται μέσα από  ολοένα και πιο κλειστούς  μηχανισμούς και διαδικασίες. Λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, αλλά και υπέρ των επιχειρήσεων, προτάσσουν το ιδιωτικό κέρδος έναντι του κοινωνικού συμφέροντος, συμβάλλοντας έτσι στην επιδείνωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων Δημάρχων και δημοτικών αρχών, της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης έχουν προσχωρήσει στην συνεργασία τους με τις μνημονιακές αρχές της Τρόικας και συμμετέχουν ερήμην του λαού που τους ψήφισε στην περιβόητη Ελληνογερμανική “συνεργασία”, παζαρεύοντας την εκχώρηση των φιλέτων της τοπικής αυτοδιοίκησης (ενέργεια, νερό, σκουπίδια, αθλητικούς χώρους, βρεφονηπιακούς σταθμούς.)  Η εδώ τοπική «εξουσία» και οι διάφοροι περί αυτήν «πρώην» αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Μίχου – Καπλάνη  αφού υπηρετήσαν όλα αυτά τα χρόνια τις πιο άθλιες πολιτικές εμπορευματοποίησης βασικών λειτουργιών του δήμου (παιδικοί σταθμοί,ωδείο κλπ) συμβάλλοντας από την δική τους θέση στην παραπέρα εξαθλίωση των εργαζομένων της πόλης μας, αφού υπηρετήσαν όλες τις αντιδραστικές αντιλαϊκές πολιτικές των δημοτικών αρχών των τελευταίων  χρόνων, έρχονται σήμερα να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού της πόλης φορώντας την μάσκα των δήθεν «ανεξάρτητων» Μαυρίστε τους.

Συμπολίτες-σες
Γνωρίζοντας τις ανάγκες του άνεργου, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και της νεολαίας που βλέπει το μέλλον της να μαυρίζει όλο και περισσότερο, παλεύουμε  στο πλάι του εργαζόμενου λαού, διεκδικούμε το δικαίωμα λόγου σε όλα τα ζητήματα του τόπου μας, η κίνηση μας αγωνίζεται:
  • Ενάντια στα Δημοτικά Χαράτσια, την βαριά Φορολογία –καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Να καταργηθούν τα τροφεία. 
  • Πλήρης και δωρεάν λειτουργία της Βοήθειας στο Σπίτι. 
  • Πολιτισμός και αθλητισμός πρέπει να παρέχονται δωρεάν. 
  • Καμία απόλυση εργαζομένου στους ΟΤΑ, κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία – καμία πρόσληψη από ΜΚΟ, 5μηνα κλπ –προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες λειτουργίας για το κοινωνικό συμφέρον. 
  • Καμία σκέψη για κατασχέσεις σπιτιών. Ο λαός δε θα μείνει στο δρόμο. 
  • Να μην κλείσουν τα νοσοκομεία της περιοχής («Αγία Βαρβάρα», ΨΝΑ, Δρομοκαΐτειο). 
  • Να μην κλείσουν το δημοτικό ωδείο και τα γυμναστήρια του Δήμου. 
  • Χρηματοδότηση των αναγκών του δήμου αποκλειστικά μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. 
  • Δωρεάν υγεία και περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, δωρεάν μεταφορές για τους ανέργους. 
  • Διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών. Όχι άλλα λεφτά του λαού στις τσέπες του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
  • Ακύρωση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. 
  • Έξοδος από το Ευρώ, και Ε.Ε. 
  • Κατάργηση του Καλλικράτη.

Ποιοι είμαστε
Εμείς που πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία είμαστε αριστεροί, ανένταχτοι και οργανωμένοι προερχόμενοι από τους χώρους της αντικαπιταλιστικής, ριζοσπαστικής, και κινηματικής αριστεράς. Μας γνωρίζετε  από την παρέμβαση μας μέσα από την Δημοτικοπολιτκή κίνηση «Αγωνιστική κίνηση Αντι-θέσεις αλλά και την εφημερίδα ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ. Μας γνωρίζετε  από τα μεγάλα κινηματικά γεγονότα της πόλης μας, για το νοσοκομείο, τους αγώνες για να μην τσιμεντοποιηθούν τα Ριμινίτικα, οι χώροι της Αποστολικής Διακονίας. Μας γνωρίζεται από τις απεργίες για την παιδεία,  τις πορείες και τις διαδηλώσεις, αλλά και με πολλές άλλες παρεμβάσεις –εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και δημόσιες συζητήσεις.
Είμαστε αυτοί που, σχεδόν πριν από μία δεκαετία, την εποχή του «ισχυρού» Μίχου, προειδοποιούσαμε για την αντιδραστικοποίηση των δήμων , καταγγέλλοντας τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων των ΣΔΙΤ  τις πολιτικές των ρουσφετιών και του αυταρχισμού  κλπ. Στόχος τότε, όπως και τώρα, να αγωνιστούμε μαζί με το λαό  με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δυναμικές πρωτοβουλίες για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης που εξαπολύουν, αλλά και για να μετριάσουμε τις συνέπειές της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Είμαστε αυτοί που αγωνίζονται στα σωματεία και στις πλατείες, στις πορείες και στις διαδηλώσεις για την ανατροπή της επίθεσης , αυτοί που πιστεύουν ότι η ανάθεση δεν είναι λύση, αυτοί που θέλουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας ανεξάρτητης αριστερής συσπείρωσης στην Αγ Βαρβάρα, που θα αντιπαλεύει τις επιλογές της κυβέρνησης, της ΕΕ και των τοπικών εκπροσώπων τους που  θα συγκρούεται με  λογικές  διαχείρισης αλλά και  κομματικής περιχαράκωσης, που θα επιδιώκει την μετωπική και κινηματική συμπόρευση όλων των δυνάμεων του κινήματος, για την ανατροπή της επίθεσης Κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ, για νικηφόρους αγώνες.
 Επιδιώκουμε να συμβάλουμε  στη διαμόρφωση ενός κινήματος το οποίο για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να είναι ανατρεπτικό, κόντρα στη λογική του εφικτού και του μικρότερου κακού. Ενός κινήματος που θα στηρίζεται στις διαφορετικές μορφές αυτοοργάνωσης (συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα), μέσα από τις οποίες ο λαός άμεσα, ισότιμα, δημοκρατικά θα οργανώνει τον αγώνα του, μακριά από τη λογική της ανάθεσης.
Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα πρέπει να σταθούν στο ύψος των προκλήσεων και των επιταγών της εποχής μας. Μπροστά στις απειλές της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, την προπαγάνδα του μιντιακού κατεστημένου, τον αυταρχικό χαρακτήρα των κρατικών μηχανισμών, την φασιστική απειλή, η Αριστερά καλείται να γίνει δύναμη από το λαό για το λαό, να κινητοποιηθεί και να εμπνεύσει, να πείσει, να συμβάλλει και να ενισχύσει την υπόθεση της οργάνωσης του λαού και των εργαζόμενων. Από την σκοπιά αυτή παρεμβαίνουμε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, αυτός θα είναι ο κύριος προσανατολισμός  και επιδίωξη μας.

Πως λειτουργούμε
Βασική αρχή της κίνησης μας  είναι  η άμεση δημοκρατία.  Όργανο της κίνησης είναι η συνέλευσή της. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται καταρχήν με βάση την αρχή της ομοφωνίας  όπου αυτό δεν καθίσταται εφικτό με τη λογική της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων. Γνωρίζουμε πως η παραγωγική και συντροφική συζήτηση είναι η βάση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας του μαχόμενου λαού και πάνω σε αυτή θα «χτίσουμε», μαζί με το λαό της πόλης μας, την εμπιστοσύνη που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί στους οποίους ζούμε. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να ξαναγίνει και ο λαός της πόλης μας πρωταγωνιστής. Κόντρα στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια προτάσσουμε τη συλλογική πάλη και την αξιοπρέπεια.

Για την κοινωνία των αναγκών μας.
Για να πιάσουν οι αγώνες μας τόπο.
Για να νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου