Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑντιΘΕΣΕΙΣ στη μάχη των δημοτικών εκλογών! (κείμενο)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑντιΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΠΙΤΑΛ(Η)ΣΤΕΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Βρισκόμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο μιας άγριας ταξικής σύγκρουσης που έχει σαρώσει κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα που κατακτήθηκε από τον λαό μας με αγώνες και θυσίες εδώ και εκατό χρόνια. Το παραμύθι για την ευημερία που θα έφερνε το ευρώ σε μια «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση, καταρρέει μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που όμοιά της συναντάμε μόνο σε περιόδους πολέμου.

Η πραγματική ανεργία ξεπερνάει το 30%, οι ΣΣΕ καταργήθηκαν με νόμο, οι απώλειες στους μισθούς και τις συντάξεις φτάνουν το 50%, η φορολογία στραγγαλίζει τις οικογένειες, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η δημόσια υγεία και παιδεία υποβαθμίζονται με στόχο να ιδιωτικοποιηθούν, δεκάδες χιλιάδες νέοι με πτυχία και ικανότητες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Οι αυτοκτονίες των συνανθρώπων μας πολλαπλασιάζονται.

Γελοιοποιείται η ίδια η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με τα προεδρικά διατάγματα και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ οι ορδές των δυνάμεων καταστολής προστατεύουν με πρωτοφανή βία κάθε προειλημμένη απόφαση τρόικας-συγκυβέρνησης κατά του εχθρού λαού. Οι απαγορεύσεις απεργιών και διαδηλώσεων και οι επιστρατεύσεις/διώξεις των απεργών, η ιδεολογική βία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η χυδαία συκοφαντική εκστρατεία κατά της Αριστεράς και ειδικά της ριζοσπαστικής, έχουν διαμορφώσει συνθήκες κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Οι δολοφονίες αθώων μεταναστών – γυναικών και παιδιών - στα σύνορα της χώρας, με της ευλογίες της Ε.Ε. (FRONTEX, Συνθήκες Δουβλίνου), και η στέρηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές από τους μετανάστες, μας ξαναγυρνάει 300 χρόνια πίσω στο «δίκαιο του αίματος». Μας κοροϊδεύουν ότι όλα τα κάνουν για «να μειώσουν το χρέος», αφού στα χρόνια των μνημονίων αυτό εκτινάχτηκε στο 190% του ΑΕΠ, από το 120% που ήταν το 2009.

Η πολιτική του ακροδεξιού/φασιστικού επιτελείου του Σαμαρά, τροφοδοτεί την άνοδο των ποσοστών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων της. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα αποτελεί στην ουσία ένα νέο επαχθές μνημόνιο με μια νέα δανειακή σύμβαση που θα δέσει τον λαό για 50 χρόνια σε ένα καθεστώς σκληρής λιτότητας, που θα διευρύνει και ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή.

Να μην τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν και να μας ξανακοροϊδέψουν.
Να στείλουμε συγκυβέρνηση και τρόικα στα τσακίδια μια ώρα αρχύτερα.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΡΑΤΗ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - Ε.Ε. - ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο «Καλλικράτης» του 2010 (συνέχεια των προηγούμενων σχεδίων «Καποδίστριας Ι και ΙΙ») αποτελεί θεσμό εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων στο επίπεδο του τοπικού και περιφερειακού κράτους. Είναι εργαλείο συντριπτικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο, τους βασικούς άξονες της πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων και της Ε.Ε σε θέματα οικονομίας, εργασίας, εκμετάλλευσης του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος και της απαραίτητης αντιδημοκρατικής θωράκισης του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος.

Το 3ο μνημόνιο και ο εφαρμοστικός του νόμος είναι ξεκάθαρα. Οι Δήμοι παρακολουθούνται από το «παρατήριο» του Υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας ώστε αν έχουν απόκλιση οι προϋπολογισμοί τους πάνω από 10%, μπαίνουν σε πρόγραμμα «εξυγίανσης». Θα υποχρεώνονται σε αύξηση των εσόδων τους από δημοτικούς φόρους, τέλη και εισφορές, περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες, αναστολή προσλήψεων, υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Οι ΟΤΑ δηλαδή οδηγούνται στην κατεύθυνση της φορομπηξίας, περάσματος ακόμα περισσότερων υπηρεσιών στην σφαίρα ανταποδοτικότητας (όσες δεν είναι ήδη) ή στην αύξηση του κόστους των υπηρεσιών για όσες είναι ήδη, στην παραχώρηση ολόκληρων τομέων απευθείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στην υλοποίηση των τεχνικών προγραμμάτων με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κόστος (με αντίστοιχα φυσικά οφέλη και προνομιακές συμβάσεις εκμετάλλευσης των έργων από τους ιδιώτες) στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, και στην εκχώρηση τους σε εργαζόμενους και κατοίκους τόσο από την πλευρά λειτουργίας όσο και από την πλευρά της πώλησης των υπηρεσιών αυτών (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικοί θεσμοί αλληλεγγύης).

Στα τρία χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη μειώθηκαν πάνω από 60% οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.) και -πρακτικά- εκμηδενίστηκε το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.). Ακόμη μεγαλύτερη υπήρξε η μείωση της ΣΑΤΑ (επιχορήγηση για επισκευές, συντηρήσεις και μικρές επενδύσεις). Εξαιτίας αυτής της επιλογής από το κεντρικό κράτος πάνω από το 90% των Δήμων έχει χρεοκοπήσει. Οι Καλλικρατικοί Δήμοι και Περιφέρειες πρωτοστάτησαν στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

Εμείς που πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία είμαστε αριστεροί, ανένταχτοι και οργανωμένοι προερχόμενοι από τους χώρους της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Μας γνωρίζετε από την παρέμβασή μας μέσα από την Δημοτικοπολιτκή κίνηση “ΑντιΘΕΣΕΙΣ” και την ομώνυμη εφημερίδα της. Μας γνωρίζετε από τα μεγάλα κινηματικά γεγονότα της πόλης μας, για το
νοσοκομείο, τους αγώνες για να μην τσιμεντοποιηθούν και εμπορευματοποιηθούν τα Ριμινίτικα και οι χώροι της Αποστολικής Διακονίας. Μας γνωρίζετε από τις απεργίες για την παιδεία, τις πορείες και διαδηλώσεις και τις άλλες παρεμβάσεις μας στο Δήμο (πολιτικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και δημόσιες συζητήσεις).

Είμαστε αυτοί που, σχεδόν πριν από μία δεκαετία, την εποχή του «ισχυρού» Μίχου, προειδοποιούσαμε για την αντιδραστικοποίηση των δήμων, καταγγέλλοντας τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ, τις πολιτικές του ρουσφετιού και της ντόπιας διαφθοράς και του αυταρχισμού.

Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας ανεξάρτητης αριστερής συσπείρωσης στην Αγία Βαρβάρα, που θα αντιπαλεύει τις επιλογές της κυβέρνησης, της ΕΕ και των τοπικών εκπροσώπων τους.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Η εδώ τοπική εξουσία του απερχόμενου δημάρχου Καπλάνη και οι διάφοροι περί αυτήν πρώην αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας, αφού υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια τις πιο άθλιες πολιτικές εμπορευματοποίησης βασικών λειτουργιών του δήμου, (παιδικοί σταθμοί, ωδείο, γυμναστήρια), αφού ρουσφετολόγησαν για χρόνια με τον πόνο των ανέργων, αφού εφάρμοσαν με ζήλο τον Καλλικράτη, μετατρέποντας τον Δήμο σε παραμάγαζο της κεντρικής εξουσίας, έρχονται σήμερα να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού της πόλης φορώντας την μάσκα του δήθεν «Ανεξάρτητου». Μην τους εμπιστεύεσαι! Είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στο μέτρο που τους αναλογεί, με αυτούς που σε έκαναν άνεργο, με αυτούς που σου έκλεισαν το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ), με αυτούς που σου στέρησαν την πρόσβαση στην κοινωνική πρόνοια, με αυτούς που σου έκλεισαν το μαγαζί, με αυτούς που σε φτωχοποίησαν. Είναι αυτοί που υπηρετούσαν και εξακολουθούν να υπηρετούν στα μουλωχτά το άθλιο πολιτικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

ΔΕΝ «ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ» ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΣΩΤΗΡΕΣ»

Σωτήρες δεν υπάρχουν. Αν αναρωτιέσαι ακόμα, θυμίσου αυτούς που σε «σώζουν» χρόνια τώρα, τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και τους τοπικούς εκπροσώπους τους. Μέσα σε μια νύχτα όλοι τους, ο δήμαρχος Καπλάνης και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοί του έγιναν «ανεξάρτητοι» και «αντιμνημονιακοί». Εμείς σου λέμε να παλέψεις μαζί μας για να πάρουμε τον αγώνα στα δικά μας χέρια. Για να κερδίσουμε την ζωή μας.

  • Ενάντια στα Δημοτικά Χαράτσια, τη βαριά φορολογία, την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Κατάργηση των τροφείων. Μόνιμη, ποιοτική και δωρεάν λειτουργία της «Βοήθειας στο σπίτι».
  • Για δωρεάν πολιτισμό και αθλητισμό. Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στους ΟΤΑ, κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία, καμία πρόσληψη από ΜΚΟ, όχι στα 5μηνα της σύγχρονης δουλοπαροικίας. Όχι στην απάτη των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ των ανασφάλιστων εργαζομένων-μετόχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου και στη βάση των αναγκών λειτουργίας των υπηρεσιών και του συμφέροντος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Να μην κλείσουν αλλά να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία της περιοχής («Αγία Βαρβάρα», ΨΝΑ, Δρομοκαϊτειο). Να επαναλειτουργήσει το ΕΟΠΥΥ ( ΙΚΑ ).
  • Να μην κλείσουν το δημοτικό ωδείο και τα γυμναστήρια του Δήμου. Για χρηματοδότηση των αναγκών του δήμου αποκλειστικά μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Για δωρεάν υγεία και περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, δωρεάν μεταφορές για τους ανέργους.
  • Για να περάσει ο χώρος της ΒΙΟΧΡΩΜ στον λαό της Αγ. Βαρβάρας και της Δυτικής Αθήνας που θα τον αξιοποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Καμιά σκέψη για ξεπούλημα του στο ΤΑΙΠΕΔ. ή για την εμπορευματοποίησή του. Να φτιαχτεί εκεί το γήπεδο της ομάδας της πόλης μας ΑΠΕ «Αγ. Ελεούσα» μαζί με ήπιες εγκαταστάσεις αθλητισμού και πολιτισμού για την νεολαία και τους εργαζόμενους.
  • Να ανακοπεί η οικολογική υποβάθμιση του όρους Αιγάλεω από τους δασοκτόνους νόμους, την αυθαίρετη δόμηση, τα ανεξέλεγκτα νταμάρια, τις καταπατήσεις από τα μεγάλο κεφάλαιο (Κόσκο με τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής) ή των διαφόρων βιομηχανικών μονάδων, της εκκλησίας (Μονή Λαμίας), των «κτηματομεσιτικών» δήμων και του κερδοσκοπικού ΑΣΔΑ. Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να αποκατασταθεί άμεσα το φυσικό περιβάλλον.

Γνωρίζουμε βέβαια και δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για αυτό, ότι για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω προϋπόθέσεις είναι:
Η άρνηση πληρωμής του χρέους και η διαγραφή του. Η κατάργηση των νόμων των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Κατάργηση της δανειακής σύμβασης. H κατάργηση του Καλλικράτη. Τίθεται αντικειμενικά η ανάγκη συγκρότησης ενός αγωνιστικού κινήματος ρήξης και ανατροπής ενάντια σε Ε.Ε και ευρώ.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εμείς δεν επικαλούμαστε «γνώση, εμπειρία, θέληση και εργατικότητα» για να υφαρπάξουμε την ψήφο σου. Εμείς λέμε ότι ο λαός της πόλης μας όχι μόνο δεν είναι ανίκανος, άσχετος και άπειρος –όπως τον θεωρούν οι επίδοξοι υποψήφιοι-, αλλά διαθέτει συλλογικά και ατομικά όλες αυτές τις ιδιότητες (γνώση, εργατικότητα, φαντασία) που πρέπει να τις αξιοποιήσει για το συμφέρον του. Στόχος μας αρχικά θα είναι να αναγνωριστούν και να μεταφερθούν στα συνοικιακά ή τα διαμερισματικά συμβούλια, εξουσίες, ώστε οι πολίτες μέσα από τις συνελεύσεις τους να αναδειχτούν από καταγραφείς προβλημάτων σε όργανα άσκησης πραγματικής συλλογικής εξουσίας στην ακτίνα δράσης τους. Σε δεύτερο επίπεδο ανάλογα με τις δυνατότητες και με τη σύμφωνη πάντα γνώμη αλλά και τη συνέργεια των πολιτών, θα επιχειρηθεί η συνένωση τους σε παλλαϊκή συνέλευση όλων των πολιτών που κατοικούν στην πόλη μας ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παράλληλα θα συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές ώστε οι κάτοικοι με πλήρη διαφάνεια να έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και δράσεις του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι εκτός από την απευθείας επαφή, θα επικοινωνούν και θα συνεννοούνται ελεύθερα μεταξύ τους, θα αποφασίζουν με δημοψηφίσματα για όλα τα θέματα μικρά και μεγάλα που θα απασχολούν την πόλη, θα εκλέγουν όργανα αποκλειστικά εκτελεστικά των συλλογικών αποφάσεων, ανακλητά, περιορισμένης και μη επαναλαμβανόμενης θητείας. Ουσιαστικά αυτές οι συλλογικότητες αλλά και ο κάθε πολίτης χωριστά θα γίνουν οι πρωταγωνιστές στην διοίκηση του Δήμου. Θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός κινήματος που επίσης θα λειτουργεί με όρους Άμεσης Δημοκρατίας, σε όλες τις διαφορετικές μορφές αυτοοργάνωσης (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα), μέσα από τις οποίες ο λαός άμεσα, ισότιμα και δημοκρατικά θα οργανώνει τον αγώνα του.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΛΑΣ

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

“ΜΑΥΡΟ” ΣΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - ΔΝΤ

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου